ROESELARE – Bij Dovy Keukens zorgt de aflossing van de generaties alvast niet voor minder ambities. Integendeel zelfs. De beide zonen van Donald Muylle willen tegen 2021 met het bedrijf doorstomen naar een omzet van om en bij de honderd miljoen euro. Onder meer een uitbreiding van het winkel netwerk -nu al 25 winkels in eigen beheer – moet daarvoor zorgen.      

Donald Muylle is 65, verdwijnt niet helemaal van het toneel, maar zijn zonen hebben toch al een groot aantal operationele functies overgenomen. Mario neemt de leiding over sales en marketing terwijl Christ de productie en de plaatsing voor zijn rekening neemt. De komende jaren staat één term bovenaan het to do-lijstje: groeien. Het aantal winkels, nu 25, moet worden opgetrokken naar 35. De familie Muylle ziet nog veel expansiemogelijkheden onder de taalgrens in Wallonië. Daar wordt nu prioritair op ingezet om de omzet naar omhoog te krikken.

Nu klokt Dovy af op 68 miljoen euro. Daarop wordt volgens de officiële cijfers een nettowinst van 5,5 miljoen euro geboekt. Tegen 2021 moet de omzet naar 100 miljoen euro klimmen. Om het retailnetwerk uit te breiden, wordt een budget voorzien van 35 miljoen euro.