Voor de typische viennoiserie, het knapperig stokbrood en de gekende patisserie van de Franse bakkerijketen Paul hoef je binnenkort niet langer naar Parijs, Seoul, Tokyo, Brussel of Gent. De vastgoedbeheervennootschap van de familie Vanmoerkerke heeft een akkoord bereikt met de Franse “boulanger”. Binnenkort opent de eerste Oostendse vestiging van de luxebakkerij in de Adolf Buylstraat 42, een toplocatie in een uniek gerenoveerd pand.

Voor Olivia Vanmoerkerke (de dochter van Mark Vanmoerkerke) is dit een belangrijke stap in de uitrol van hun plan. “Wij geloven in het potentieel van Oostende als winkelstad”, zegt ze. “Wij blijven daarom fors investeren in het kwalitatief verbouwen van winkelpanden. Een sterke architecturale uitstraling van die vastgoedprojecten is erg belangrijk om grote nationale en internationale spelers te overtuigen om te investeren in Oostende. Door te hameren op de kwaliteit van architectuur en materialen, en door het niveau van organisatie en beheer konden wij in het verleden reeds grote spelers als America Today, Massimo Dutti, Foot Locker, Lensonline & Standaard Boekhandel naar Oostende trekken. Maar ook jonge creatieve meerwaardezoekers als Louis by Coventry en Gino Bikes hielpen wij aan een pand dat past bij hun behoeftes. Boulangerie Paul stond al lang op onze hot list, we zijn dan ook erg fier dat we deze grote naam aan ons lijstje kunnen toevoegen. Wie er nog op die hot list staat? Dat kan ik nog niet verklappen (knipoogt), maar laat ons zeggen dat de visibiliteit van Oostende als shoppingstad voor ons prioritair is.”

De vastgoedvennootschap van de familie Vanmoerkerke renoveert en verhuurt sinds acht jaar winkelpanden in en rond Oostende met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Gedurende de afgelopen jaren werden zo intussen een twintigtal winkelvastgoedprojecten opgeleverd. Eerder werd in de Adolf Buylstraat een prestigieus winkelproject in een gerenoveerde kapel opgeleverd. Recentelijk is de groep ook uitgebreid naar Antwerpen en Kortrijk. De familie Vanmoerkerke zorgt naast de vastgoedpoot sinds drie jaar ook voor de huidige uitbating van het Thermae Palace hotel.