KORTRIJK – De nv Konvert Interim van de familie Verschetse heeft nu ook het in Kortrijk gevestigde gebouw van het Rijksarchief gekocht. De staatsinstelling kwam er zich vestigen in 1964 en vond er al die jaren een eigen onderkomen. De familie Verschetse maakt in dezelfde buurt ook werk van een nieuw luxehotel.

Volgens het Nieuwsblad hoest Konvert 3,27 miljoen euro op om het gebouw van het Rijksarchief, pal tegenover de statische Onze-Lieve-Vrouwkerk, te verwerven. Volgens goed ingelichte bronnen zou de nieuwe eigenaar het lopende huurcontract (nog twaalf jaar) ook respecteren. Vorig jaar legde Konvert ook al de hand op het om de hoek gelegen Erfgoedhuis (kant Onze-Lieve-Vrouwstraat). 

In het historisch hart en de mogelijks mooiste buurt van Kortrijk, etaleert de familie Verschetse al grote ambities met de renovatie van drie historische herenhuizen die worden omgeturnd tot een exclusief luxehotel dat in principe en volgens plan dit jaar nog zijn deuren zou moeten openen. “We willen Kortrijk een echte meerwaarde geven met onze investering in het hart van het centrum”, zei Freddy Verschetse eerder namens Konvert Interim. Het luxehotel zal 16 suites tellen. Gasten zullen er ook een ontbijt kunnen nuttigen, maar er wordt geen restaurant voorzien. Ook aan de nieuwe Leieboorden, aan de achterzijde zeg maar van de Onze-Lieve-Vrouwstraat, wordt een nieuwbouw voorzien. Alles zal met alles verbonden worden, maar de gevels van de originele huizen worden integraal behouden.