Meubelen Larridon uit Lendelede is een grote naam in de West-Vlaamse retailwereld. Rond deze tijd viert het familiebedrijf liefst 75 jaar ondernemerschap, en daar mag van de huidige generatie zeker nog even veel jaren bijkomen.

In 1942 is het allemaal begonnen met Camiel Larridon, die als meubelmaker een éénmanszaak begon in het centrum van Lendelede, vlakbij het station. Na 30 jaar van noeste arbeid gaf hij de zaak door aan zijn jongste dochter Gisèle Larridon en haar man John Bossuyt kenden veel succes en werden genoodzaakt om uit te breiden. Dit leidde in 1983 tot het openen van een nieuwe en wel bekende vestiging langs de Rijksweg tussen Kuurne en Roeselare. De nieuwe vestiging zorgde niet alleen voor meer visibiliteit maar had ook een opwaardering van het aanbod als gevolg. In 1995 werd de vestiging vergroot tot 3000 vierkante meter met enkel en alleen kwaliteitsmeubelen. Ondertussen heeft ook de derde generatie haar intrede gemaakt, wat de toekomst moest verzekeren. Sinds 2010 zijn Eveline Bossuyt en haar partner Tomas Ceusters eigenaars van de zaak.

Deze verjonging binnen het bedrijf is ook merkbaar in het aanbod. “De collecties worden gezocht over heel Europa, maar degelijkheid en service worden meer als ooit hoog in het vaandel gedragen”, aldus Eveline Bossuyt. De derde generatie heeft op haar beurt ook gezorgd voor vernieuwing en verdere expansie. In 2003 werd de toonzaal uitgebreid tot 5000 vierkante meter en in 2006 kreeg de winkel façade een facelift. “Na 75 jaar wordt er nog dagelijks gewerkt aan het verbeteren van de collecties en de presentatie volgens de laatste tendensen”, heet het bij Larridon.

Bij Meubelen Larridon werken tien mensen. De omzet van de retailer schommelt rond de 3,5 miljoen euro, vooral bijeen gefietst in eigen land. Export is verwaarloosbaar.