Familiebedrijf Middlegate uit Zeebrugge breidt uit in Hull

ME_trucks02

Het in Zeebrugge gevestigde transportbedrijf Middlegate zet zijn opmars op de Britse markt onverstoord verder. De sterke vraag noopt Middlegate tot een uitbreiding van zijn reeds bestaande vestiging in Hull. Het bedrijf haalde onlangs een nieuw driejarige contract binnen met een waarde van 12 miljoen euro. In Hull komt er nu een derde logistiek centrum voor 16.000 palletten. Het is de tweede uitbreiding van Middlegate in Hull in amper 2 jaar tijd. Eind 2014 werd de Britse vestiging al verruimd met 6.000 vierkante meter tot een capaciteit van 10.000 vierkante meter. Tegen volgend jaar komt daar nog eens 8.000 vierkante bovenop.

Middlegate Europe is actief in transport en logistiek. Het familiebedrijf werd opgericht in 1989 en heeft vestigingen in Zeebrugge, Luik, het Groothertogdom Luxemburg en in Hull (UK). Vandaag werken er ruim 120 medewerkers voor de groep, die tekent voor een omzet van 31 miljoen euro. Groot-Brittannië is een favoriete groeimarkt. Volgens CEO Kim Notman is dat geen toeval: “We hebben sterk geïnvesteerd in de uitbreiding van ons netwerk voor landelijke distributie in Groot-Brittannië en Ierland,” aldus Notman. “Dat werpt zijn vruchten af. We hebben een groot driejarig contract binnen gehaald voor een speler in de Fast Moving Consumer Goods (FMCG). We brengen goederen vanuit Duitsland, Frankrijk en België samen in Hull, om ze van daaruit te verdelen over heel het Britse eiland.”

Inmiddels wil het bedrijf ook werk van een verdere vergroening van zijn activiteiten. Enerzijds via de aanschaf van meer ecologische trucks, anderzijds door het gebruik van het spoor.  (KC)