Voeders Decadt (Oostnieuwkerke), leverancier van varkens- en rundveevoeders, investeert eens te meer fors in de toekomst. Door de uitbreiding van de opslagcapaciteit, efficiëntere processen en een grote aandacht voor innovatie wil het bedrijf nog beter inspelen op de vragen van de klanten. De investeringen worden komende zondag 8 oktober gevierd met uitgenodigde klanten, leveranciers en buurtbewoners.

De geschiedenis van Voeders Decadt startte in 1958. Toen begon Jozef Decadt, de vader van de huidige zaakvoerders Frank en Marc Decadt, met een handel in varkens- en rundervoeders. Er volgde een sterke groei en toen bleek dat beide zonen interesse hadden om het bedrijf voor te zetten, besloot de familie om vanaf 1978 zelf veevoeders te produceren. Door de grote aandacht voor innovatie en kwaliteitscontrole kende het bedrijf een sterke groei. In 2003 besliste Voeders Decadt om op de site in Oostnieuwkerke alleen nog te focussen op de productie van varkensvoeders. De productie van rundervoeders werd toen uitbesteed. Inmiddels stapte de derde generatie ook al in het bedrijf.

Op tien jaar tijd verdubbelde de omzet. Om die sterke groei te kunnen blijven volgen, deed Voeders Decadt altijd de nodige investeringen. “We zijn altijd geëvolueerd samen met onze klanten”, vertellen zaakvoerders Frank en Marc Decadt. “Onze aandacht voor persoonlijk contact zit daar zeker voor iets tussen. We vinden het belangrijk om goed te luisteren naar de noden van onze klanten. We hebben ook altijd zwaar ingezet op kwaliteit en kwaliteitscontrole. Want hoe beter het voeder, hoe groter de gemiddelde vleesaangroei per dag en hoe beter het resultaat voor de varkenshouder. Wij verkopen varkensvoeders mét begeleiding.”

De klanten van het dynamische familiebedrijf bevinden zich voornamelijk in West-Vlaanderen. Met zo’n 200.000 ton voeder per jaar en 35 enthousiaste medewerkers is Voeders Decadt een middelgrote speler in ons land.