BRUGGE – Het Brugse Rock N Roll Classics, gespecialiseerd in alles wat met oldtimers te maken heeft, lanceert nu ook een heuse Old Timer Academy. Want kennis van en over oldtimers is onontbeerlijk, vinden zaakvoerders John Calemeyn en Thijs Verhage.

In september 2015 realiseerden John Calemeyn en Thijs Verhage een diep gekoesterde droom met de oprichting van Rock N Roll Classics, een bedrijf gespecialiseerd in oldtimers. “Het gaat over meer dan aankoop en verkoop”, aldus Thijs Verhage. “We bieden evenzeer onderhoud, herstellingen, renovaties en pechverhelping diensten aan, omdat de markt dat vraagt. Vandaag werken we met 11 voltijdse medewerkers. Naast een showroom met oldtimers die net dat tikkeltje meer hebben, is er ook een optimaal uitgeruste werkplaats. De belangstelling voor oldtimers blijft bijzonder groot, en al zeker bij ondernemers. Maar zij wensen ook kwaliteit, garanties en een all in service. Daar hebben we ook op ingespeeld.”

Nu gaat Rock N Roll Classics nog een stap verder met de oprichting van een heuse Academy, die volgende week (22/2) boven de doopvont wordt gehouden. “Hiermee willen we tegemoet komen aan de veelvuldige vragen van onze klanten met betrekking tot het effectieve en optimale gebruik van hun klassieker”, zegt mede zaakvoerder Verhage. “We zullen onder meer opleidingen organiseren rond rally rijden, rijvaardigheid, veiligheid, fiscaliteit en zelfs rendabiliteit (return on investment). Elk thema zal worden behandeld door een heuse specialist terzake. Guy Dedeyne, bekend ondernemer uit Waregem (bouwbedrijf Dedeyne), zal de spits afbijten met een college over rally rijden. Hij won al meerdere rally’s, waaronder de prestigieuze Zoute Rally.”

Tijdens de opleidingen wordt het nuttige aan het aangename gepaard met ook culinaire versnaperingen en een aperitiefje bij de hand. Na de cursus kan iedereen nog zijn oldtimer verhalen kwijt aan de Rock N Roll-bar, onder het alziend oog van rock & roll legende Elvis Presley.