De West-Vlaamse topondernemer Filip Balcaen (gewezen topman van Balta en IVC) werd door het hoog aangeschreven Nederlandse investeringsfonds Waterland uitgenodigd om een  nieuwe kapitaalronde te onderschrijven. Waterland werd in 1999 opgericht en investeerde inmiddels in tientallen Belgische of Nederlandse bedrijven. Napoleon games is één van die participaties. In totaal heeft Waterland zo’n 6 miljard aan activa in portfolio, gespreid over Nederland en België. Voor zijn nieuwe opgerichte fonds Waterland VII was de private equity speler op zoek naar 2 miljard euro, geld dat het blijkbaar moeiteloos uit de markt wist te halen, niet alleen in West-Europa, maar ook in het Midden Oosten of de VS.

Filip Balcaen is nu voor een niet nader genoemd bedrag ingestapt in Waterland VII. Nog meer Belgische toppers deden dat maar hun namen blijven discreet. Naast Filip Balcaen is alleen nog de naam bekend van Marc Coocke.

Na de verkoop van zijn bedrijven Balta en IVC, is Filip Balcaen vooral actief bij het Amerikaanse Mohawk (de grootste vloerbekledingsspecialist ter wereld) en als investeerder van vennootschappen, zoals bij Pentahold en bij Waterland. Filip Balcaen en Waterland zijn geen volslagen onbekenden voor elkaar. Zo hielp Filip Balcaen ook al Waterland in het dossier van Fagron (ex-Arseus) dat apothekersbereidingen klaar stoomt.