Firma Lieven Deneckere pakt opnieuw uit met Kerststunt

kerstboom4De Kortrijkse firma Lieven Deneckere heeft voor het zoveelste jaar op rij zijn beroemde Kertsstunt herhaald met het inplanten van de grootste kerstboom van België. Een blikvanger alsook een geslaagde marketingoperatie voor de familiale kmo, gespecialiseerd in sanitaire toepassingen. De boom komt liefst 25 meter boven de grond uit.

De Kortrijkse kmo Lieven Deneckere werd opgericht in 1964 en staat in voor installatie van centrale verwarming en sanitaire toestellen. Wat in 1964 begon als een éénmanszaak, is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde waarde, ook buiten West-Vlaanderen. In 2002 werd het bedrijf overgenomen door Frank en Jan, de twee zonen van Lieven Deneckere. Jan Deneckere heeft de dakwerken, met specialisatie in zink- en koperwerken voor de particulier, onder zijn hoede genomen. Frank die de studies had gevolgd in de HVAC (Heating,Ventilation en airconditioning) nam de divisie “centrale verwarming en sanitair” voor zijn rekening. Voor de firma werken vandaag iets minder dan vijftig mensen.

De BVBA Lieven Deneckere wendt zich niet alleen tot de particuliere markt, maar ook op grote werken. Onder meer de K in Kortrijk werd door een team van Lieven Deneckere mee ingericht. Omwille van het respect voor de werknemers, beperkt het bedrijf zijn geografisch werkgebied. Het bedrijf spits zich vooral toe op het zuiden van West-Vlaanderen, maar laat ook Brugge en Gent niet links liggen. (KC)