KORTRIJK – De voorbije dagen ontving de Kortrijkse interieurontwerp studio FIVE AM de Bronze A’Design Award voor hun winkelconcept van Filou & Friends. de onderscheiding werd toegekend in de categorie ‘Interior Spaces and Exhibition Design’, interieurinrichting zeg maar. De award werd toegekend in Italië.

FIVE AM is een in Kortrijk gevestigde ontwerpstudio, gespecialiseerd in het creëren van concepten variërend van interieurs, tijdelijke installaties tot productontwerp. “Door gedurende het gehele ontwerpproces de focus op eenvoud te houden, verkrijgt elk concept een eigen uniek en herkenbaar beeld”, heet het bij Five AM. “Deze aanpak resulteerde in diverse internationale onderscheidingen.”

De jury, bestaande uit internationale persleden, gevestigde ontwerpers, toonaangevende academici en voorstaande ondernemers, was zeer lovend over de praktische flexibiliteit die het concept met zich meedraagt. De A ‘Design Awards zijn één van ’s werelds meest invloedrijke en grootste designprijzen, die elk jaar in Italië worden uitgereikt. Het is een grote eer voor ons om deze prestigieuze prijs te ontvangen. Het winkelconcept van Filou & Friends -een winkel gespecialiseerd in kinderkleding-  kwam tot stand in samenwerking met andere West-Vlaamse bedrijven. Als uitvoerende partner werd gekozen voor Bossuyt Shop Interiors. Five AM heeft het over een uitstekende samenwerking.