Interieurbedrijf Flamant, dat met een eigen winkel ook al aanwezig was in het nabije Knokke, opende nu ook een soortgelijke concept store in Brugge. Die Scone, zoals Brugge wel eens wordt genoemd, trekt massa’s toeristen, en dat is voor Flamant uiteraard een argument om zichzelf in de kijker te plaatsen. De Oost-Vlaamse interieurspecialist is ook in het buitenland actief, vooral via partnerships. De nieuwe interieurwinkel -officieel heet het een Home & Gifts store-  bevindt zich op pakweg honderd meter van de Grote Markt, meer bepaald op de wel bekende Eiermarkt. Het is niet bekend hoeveel geld de investering vergt. Er wordt in Brugge uiteraard ook op dagjestoeristen gemikt.

Flamant telt nu zes interieurwinkels in eigen land. In de provincie Oost-Vlaanderen gaat het om Sint-Martens-Latem. Verder zijn er winkels in Antwerpen, Brussel, Sint-Genesius-Rode en nu dus twee in West-Vlaanderen. De Oost-Vlaamse groep is doorheen de jaren uitgegroeid tot een grote en gevestigde naam in de wereld van de interieur aankleding. De heel eigen stijl heeft daar in de eerste plaats toe bijgedragen, maar ook de kwaliteit van de handgemaakte meubels laten de consument niet onberoerd. Flamant mag zich ook hofleverancier noemen. De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich in Geraadsbergen. Binnen de groep werken er vandaag om en bij de 200 mensen.

Met de komst van Flamant naar Brugge, wordt nog eens aangetoond dat Brugge “sexy” blijft voor de klassieke retail. Flamant heeft naast zijn winkelaanbod ook een webstore.