Het is een jaarlijkse traditie geworden. Reeds in de zomervakantie start het Dadizeelse tuin- en decoratiecentrum Floralux met het etaleren van hun kerstdecoratie. Het management noemt dat een bewuste keuze, zowel voor hun klanten als voor hun personeel.  “Heel wat klanten zijn reeds op zoek naar de trends voor deze winter, wij staan graag als eerste in de rij om reeds een tipje van de sluier te lichten.” aldus Valerie Watteyne, verantwoordelijke van de kerstafdeling. “Bovendien is dit voor ons het topmoment van het jaar, we krijgen de ruimte en de vrijheid om onze creativiteit de vrije loop te laten, wij zien dit als één fantastisch grote teambuilding.”

Dit jaar wordt gewerkt aan een heuse ‘Floralux Christmas Village’. In het 1.500m² grote dorp worden de stijlen en trends van de winter- en kerstdecoratie voorgesteld in diverse kleine winkeltjes. Zowel het klassieke als het gedurfde komt aan bod. Wie nog niet weet wat hij wil zal ongetwijfeld geprikkeld worden door de inspirerende aankleding van de diverse thema’s.
De komende weken wordt met hart en ziel gewerkt aan de opbouw van het magnifieke kerstdorp, dat tegen eind september volledig klaar moet zijn. Elke zaterdag wordt een nieuw thema voor het publiek geopend.

Volgens Fien Ternest, marketing manager bij Floralux, is er in de decoratie een trend om meer dan ooit terug te grijpen naar de natuur. Dit uit zich in botanische prints, levend groen in het interieur en het gebruik van natuurlijke materialen. Het hoeft ook allemaal niet zo afgelijnd te zijn. “‘Mix en match is het motto voor wie van decoreren houdt”, aldus Valerie Wateyne. “Een combinatie van verschillende materialen en structuren zoals hout, metaal en textiel maken het interieur net dat tikje interessanter.”

Vanaf dit weekend pakt Floralux al uit met de eerste kerstartikelen.