DADIZELE – De opening van een bijkomende site aan de andere kant van Vlaanderen, blijkt een schot in de roos voor Floralux. In Ham zwaaiden deze week de deuren open van een 15.000 vierkante meter groot winkelparadijs voor bloemen, planten en allerlei interieurinrichting.

Floralux investeerde liefst 12 miljoen euro in de site. Een bestaande en goed draaiende zaak -’t Serreke in Ham- werd overgenomen en van de grond af terug opgebouwd. Het bouwproject nam zes maanden in beslag, een recordtempo. Het was niet het enige record dat sneuvelde. Op 1 mei, de dag van de opening, was er sprake van een heuse overrompeling. “We kunnen zeggen dat we meteen de kaap van de 15.000 bezoekers gehaald hebben, als het er al niet nog meer waren”, zegt Fien Ternest namens Floralux. “Of ze allemaal met koopwaar naar huis gingen? Uiteraard waren er ook heel wat bezoekers bij die uiteindelijk de kassa niet passeerden maar verzekerden dat ze zouden terugkomen als het wat rustiger was. We hebben Floralux Ham op de kaart gezet, en nu hopen we dat onze toekomst even succesvol zal zijn als onze openingsdag.”

Floralux kan bogen op een bewezen kassucces dankzij een combinatie van kwaliteit, schier onklopbare prijzen, een breed aanbod en en heuse belevingsstrategie als het om winkelen gaat. In de thuisbasis Dadizele schuiven elke dag duizenden tevreden bezoekers aan. De keuze voor Ham is weloverwogen. Het stadje aan de toegangspoort van Limburg, ligt ook op amper enkele kilometers van de provinciegrens met Antwerpen enerzijds en Vlaams-Brabant anderzijds. Zelfs Nederland ligt niet eens ver uit de buurt.