DADIZELE, HAM – De families Carrein en Vermeersch, eigenaars van Floralux in Dadizele, pakken uit met een tweede ‘megasite’ in het Limburgse Ham. Per 1 mei zwaaien de deuren daar open. Het betreft een greenfield. Veertig mensen kunnen er meteen aan de slag. De investering is goed voor een bedrag van 12 miljoen euro. De bezoekers krijgen er, net als in Dadizele, een totaalconcept aangeboden, met alle denkbare producten voor tuin en thuis. In Ham gaat het om 60.000 verschillende referenties.

Floralux noemt zichzelf met recht en reden het grootste tuincenter van België. In Dadizele is het goed voor 25.000 vierkante meter winkelplezier aan onklopbare prijzen. In Limburg komt daar nu nog eens 15.000 vierkante meter bovenop. De site in Ham is overigens ideaal gelegen op het kruispunt van drie provincies (Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen). CEO Kris Carrein himself bestudeerde met minitieuse precisie de best mogelijke locatie in dit deel van Vlaanderen. De nieuwbouw site wordt ingeplant op dezelfde plaats waar vroeger het kleine maar erg populaire tuincenter ’t Serreke zich bevond. Marleen Theys, de eigenares van ’t Serreke, werd meteen ook benoemd tot operationeel manager van Floralux Limburg.

Het enorme complex in Ham is met zekerheid het grootste in verre omstreken. “De uitzonderlijke investering zal niet alleen een absolute economische stimulans zijn voor de regio, maar tevens een aanzienlijke tewerkstelling creëren”, aldus CEO Kris Carrein. “Niet alleen de omvang van het project maar ook de enorme
diversiteit van het productaanbod in een uniek kader en met een familiale belevingsfactor, moet ons perspectieven bieden om op termijn tal van bezoekers aan te trekken uit de wijde regio. Zo heeft onze Floralux vestiging in Dadizele recent de kaap van 2 miljoen bezoekers overschreden.”
Floralux begon in 1957 als een kleien bloemenzaak in de schaduw van de basiliek van Dadizele. Vandaag werken 135 mensen voor Floralux dat uitgegroeid is tot een ‘begrip’.