Deceuninck, en meer bepaald CEO Francis Van Eeckhout, heeft zijn zinnen gezet op de Latijns-Amerikaanse markt. Dat raakte bekend in marge van de publicatie van de halfjaarresultaten. Bedoeling is om in het economisch sterk groeiende Colombia een eigen fabriek uit de grond te stampen. Deceuninck heeft, naast zijn hoofdzetel in Hooglede-Gits, al buitenlandse fabrieken in Turkije en de VS. In Colombia zou in een eerste fase circa 5 miljoen euro worden geïnvesteerd in een greenfeeld. Colombië is momenteel het sterkst groeiende land van Zuid-Amerika.

Volgens Francis Van Eeckhout is het Zuid-Amerikaanse continent vrij onontgonnen gebied voor pvc. Deceuninck wil daarom bij de pioniers zijn. Een lokale aanwezigheid is echter een must. Nu voert Deceuninck al goederen uit naar Latijns-Amerika, en het doet dit vooral vanuit zijn eigen filialen in de VS en Turkije. De markt vraagt echter om een productiesite ter plaatse, zo heeft een grondige studie geleerd. Colombia kan bovendien dienen als springplank naar andere landen.

Uit de halfjaarresultaten bleek dat Deceuninck zijn omzet eens te meer zit toenemen, dit maal met 2,6 procent ten opzichte van het jaar voordien. De winstcijfers staan echter onder druk. Francis Van Eeckhout belooft concrete acties om de marges op te krikken.