Francis Van Eeckhout nu officieel CEO Deceuninck

Francis Van Eeckhout DeceuninckReferentie-aandeelhouder Francis Van Eeckhout, sinds 1 maart interimtopman van Deceuninck, is definitief benoemd tot CEO. Dat heeft de producent van pvc-bouwprofielen bekendgemaakt naar aanleiding van de publicatie van de kwartaalresultaten. Van Eeckhout was aangesteld als tijdelijke topman na het vertrek van Tom Debusschere. Nu gaat hij die functie ook permanent waarnemen. Met 23 procent van de aandelen in handen is hij ook hoofdaandeelhouder van het bouwbedrijf uit Hooglede-Gits.

Pierre Alain Baron De Smedt, voorzitter van de raad van bestuur van Deceuninck, licht de benoeming van Francis Van Eeckhout tot CEO toe: “Sinds 1 maart 2016 was Francis Van Eeckhout CEO ad interim. De raad van bestuur heeft hem gevraagd, op advies van het remuneratiecomité, de functie permanent waar te nemen. We waren verheugd dat Francis dit heeft aanvaard. De raad van bestuur kijkt uit naar een succesvolle samenwerking en zal Francis ondersteunen om de strategie van het bedrijf en zijn ambitieuze groeiplannen te realiseren.”

Verwacht wordt dat Deceuninck verder zal groeien tijdens 2016 door de lancering van innovatieve producten en betere klantenservice. De uitbreidingsprojecten in Turkije en in de VS en de projecten voor de verbetering van de productiviteit zitten op schema. De macro-economische en politieke onzekerheid in onze eindmarkten wordt op de voet gevolgd. Wisselkoersen en grondstofkosten samen met de opstartkosten voor de geplande projecten voor groei en verhoging van de productiviteit zullen verder een impact hebben op de EBITDA. De datum voor de publicatie van de halfjaarresultaten werd verplaatst naar 26 augustus 2016. (Marc Lerouge)