BRUGGE – Amper twee jaar nadat het Franse confectiemerk KIABI de grens overstak naar België, opent het dit najaar de zesde winkel in ons land. De vestiging in Brugge is meteen ook een primeur voor Vlaanderen. In de Brugse winkel wordt ook iemand specifiek in dienst genomen om de klanttevredenheid te bewaken.

De Brugse KIABI-vestiging zal de deuren openen in het volle centrum (Steenstraat), in een pand van 1.550 m2 met twee verdiepingen. Het assortiment van KIABI is breed, met zacht geprijsde kwaliteitskleding voor het hele gezin, van baby’s en kinderen tot (zwangere) vrouwen en mannen. De shopervaring gaat ook verder dan gewoon winkelen en zet interactieve technologie centraal. Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal. We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau”, heet het bij KIABI.

KIABI werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en zorgde voor een drastische ommezwaai in de confectiesector door mode voor het hele gezin aan te bieden voor kleine prijzen. Met een netwerk van 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk, realiseerde KIABI in 2017 een omzet van 1,9 miljard euro en een groei van 7%. De collecties van KIABI worden ontworpen in Frankrijk door een team van 56 stylisten. KIABI, de Franse nummer 1 van de confectie, stelt 10.000 mensen tewerk in 15 landen.