Frederik Van Duüren pakt al uit met derde gin

Gin loverGin was nooit populairder en ook in West-Vlaanderen blijven de initiatieven elkaar in snel tempo opvolgen. West-Vlaming en ginlover Frederik Van Duüren heeft de smaak – letterlijk en figuurlijk – alvast te pakken. Eerst was er “Duingin”. Toen kwam “Ginius”. En nu is er ook “Ginger”. Met zijn drie premium gins barstensvol natuurlijke producten bewijst hij dat de gin-hype nog lang niet over is. De nieuwe Ginger is een gin op basis van zes botanicals: jeneverbes, koriander, kardemom, engelwortel, galanga en citroentijm. Een zorgvuldig geselecteerde mix van botanicals van over de hele wereld ofte “Not just a Flemish Dry Gin”.
Voor zijn derde gin wilde Frederik graag werken met gember. Niet zómaar gember. De galanga bleek een perfect antwoord. Een Thaise gember uit Zuidoost-Azië. De galanga heeft een heerlijk kruidig aroma, met bittere, zure en pikante toetsen. Een heerlijke combinatie met de frisheid van de citroentijm. De Thaise gember en de citroentijm zorgen voor mooi florale gin, met een lange afdronk. Het pittige alcoholpercentage van 49 procent zorgt dat de aroma’s lekker lang nazinderen. Een kruidige, complexe gin, met een pittige smaak.

Frederik Van Duüren, de man achter de gin, kiest in zijn drie gins altijd voor ingrediënten met complexe smaken, die niet voor de hand liggen. Duindoornbessen spelen de hoofdrol in zijn Duingin, terwijl Ginius een complexe mix is van negen botanicals als limoen, pompelmoes, laurier en zwarte peper. Die laatste gin won trouwens al enkele awards. Op de prestigieuze “San Francisco World Spirits Competion” werd de gin verkozen tot beste gin en bekroond met een gouden medaille. Enkele weken geleden kreeg de gin drie gouden sterren op de Superior Taste Awards 2016, zijnde de hoogste score. (KC)

Meer info: http://www.duingin.be/