KORTRIJK – De site waar tot voor kort Mobis Parts Europe gehuisvest was, gelegen aan de Bosstraat te Lummen, krijgt dit jaar een nieuwe bestemming. Projectontwikkelaar Futurn en investeerder Hasco Invest finaliseerden de aankoop en zullen deze gebouwen herontwikkelen tot een bedrijvenpark waarbij nieuwe ruimte zal gecreëerd worden voor zowel grote als kleinere bedrijven.

Nadat in 2014 het nieuws bekend raakte dat Mobis Parts Europe (Hyundai/Kia) een verhuis plande van Lummen naar Beringen om daar een nieuw (groter) distributiecentrum te bouwen, is nu ook de toekomst van de oude locatie in Lummen helder. De totale site van 110.000 m² met zo’n 55.000 m² aan gebouwen zal volledig onder handen worden genomen en wordt een multifunctioneel bedrijvenpark. Het distributiecentrum werd uitgebaat door de internationale logistieke groep Neovia Logistics. Het Kortrijkse Futurn, gespecialiseerd in herontwikkeling, zag meteen heel wat potentieel in de site die door zijn ligging alleen al (vlakbij het Klaverblad van Lummen) nog heel wat bijkomende troeven heeft. De bestaande gebouwen verkeren in heel goede staat en zijn vlot opdeelbaar. Op de gronden rondom zijn er tevens nog uitbreidingsmogelijkheden.

Mooi voorbeeld van reconversie

“De reconversie van deze site zal een mooi voorbeeld zijn van onze duurzame core business, namelijk het transformeren en herindelen van bestaande sites en gebouwen”, aldus Frederik Baert van Futurn. “Op die manier zorgen wij ervoor dat tal van bedrijven, actief in de productie of logistieke sector, nieuwe mogelijkheden krijgen om verder te kunnen blijven groeien, ditmaal in Lummen.” Zijn collega zaakvoerder Gunther Biddelo (Futurn) vult aan: “Qua doelpubliek mikken wij op een breed scala aan bedrijven vermits wij zowel een bedrijfsverzamelgebouw willen oprichten als bedrijven willen aanspreken die grote oppervlaktes nodig hebben. Met 55.000 m² aan beschikbare vloeroppervlakte is veel mogelijk.”

Futurn verricht deze aankoop samen met haar partner Hasco Invest, zijnde de groep rond Francis Wanten (huidig voorzitter VOKA Limburg). “Het is voor ons belangrijk dit soort ontwikkelingen samen te kunnen doen met een professionele partij zoals Futurn”, aldus Wanten. “Dit dossier wordt een belangrijke toonaangevende herontwikkeling voor de industrie in de regio Limburg, waarbij we heel wat bedrijven naar Lummen kunnen aantrekken of laten uitbreiden en dus ook voor extra arbeidsplaatsen kunnen zorgen.”

Momenteel zijn reeds eerste contacten gelegd met potentiële kandidaten. De verkoop werd bemiddeld door Walter Goossens van Jones Lang Lasalle. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van dit jaar van start te kunnen gaan.