G&V opent alweer nieuw aardgas tankstation

20160229_Ollignies combiNa Doornik, Nijvel en Zellik neemt ENORA, een vennootschap opgericht door ELSA (IDETA), ENGIE Electrabel en het West-Vlaamse G&V Energy Group, in Lessines een nieuw aardgas tankstation officieel in gebruik. Het tankstation ligt aan de ingang van het logistieke park van het lokale bedrijventerrein vlakbij de snelweg E429. Recent werden ook in Oostende en Doornik soortgelijke stations geopend.
In Europa zijn de gemotoriseerde verplaatsingen goed voor 18 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen. Voertuigen op aardgas kunnen echter een actieve bijdrage leveren aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen in termen van vermindering van broeikasgassen. In dat kader is de uitbouw van het park van aardgas ofte CNG-tankstations in België een conditio sine qua non voor de toekomstige ontwikkeling van het milieuvriendelijke transportmiddel.
Met de opening van het nieuwe tankstation toont ENORA dat het een onmisbare speler in de mobiliteit op aardgas wil worden. Het is haar ambitie om tegen 2018 een netwerk van 25 tot 30 tankstations in Wallonië op te zetten. Over de taalgrens werden vergunningsaanvragen ingediend voor Moeskroen, Jemappes en Mont-sur-Marchienne. G&V wordt geleid vanuit Kuurne en is de grootste onafhankelijke speler op de markt van de benzinesdistributie. Bedrijfsleider is Xavier Dewulf. Bij het energiebedrijf werken om en bij de honderd mensen. (KC)