In Hubermont, net buiten La Roche, hebben Herman Wittockx en Geert Roelens de laatste hand gelegd aan de uitbreiding van hun “gite” die dienst doet als unieke seminarieruimte voor bedrijven, maar ook families of groepen kan herbergen. De nieuwbouw heeft een investering van circa 1 miljoen euro gevergd. Heel wat West-Vlaamse bedrijven droegen hun steentje bij aan het nieuwe gebouw. Geert Roelens, gewezen CEO van Beaulieu en Bruggeling, is voor een minderheid ingestapt in het project.

Begin deze eeuw kocht de Vlaming Herman Wittockx, professor management en strategie aan de Nederlandse Neyenrode Universiteit, een oude school op een unieke locatie bovenop een Ardennenheuvel van 400 meter hoog met een weids 360 graden uitzicht. Hij toverde het geheel om tot wat hij noemt een “space for development and leisure“. Nu werd aan de bestaande infrastructuur -met seminarie en verblijfsruimte voor 40 mensen- een nieuw en perfect in de natuur geïntegreerd gebouw toegevoegd, met gemeenschappelijke ruimtes en tien nieuwe kamers. Ideaal voor wie de drukte van alle dag wil ontvluchten, wil bezinnen in een vrij uniek kader of vakantie wil nemen op veilige afstand van de betreden toeristische paden. In die zin is Hubermont een “stairway to heaven“, een plaats om te ontdekken en vooral te omarmen.

Wittockx geeft er zelf ook vrij unieke unieke seminaries over onder meer strategie maar stelt de site ook open voor iedereen die ze à la carte wil inhuren. Dat kan zijn voor teambuilding sessies, workshops, sportieve activiteiten of gewoon vriendenreünies of familiebijeenkomsten. Hubermont ziet elk voorjaar Luik-Bastenaken-Luik aan zijn voordeur voorbijkomen en ook de Ronde van Frankrijk zal er dit jaar langs rijden. Hubermont is een plek die ruimte, tijd en rust ademt, een ideale locatie voor ondernemers of privé-personen om te herbronnen.