Geldof levert twee supertanks aan IJmuiden

 

 

Geldof_HavenOostende (6)

 

Het Harelbeekse Geldof heeft nog maar eens zijn visitekaartje afgegeven. In Oostende leverde het twee grote opslagtanks op die Geldof bouwde in de achterhaven op de werf van het lokale bedrijf IDP. De tanks met 12 meter diameter en tevens 12 meter hoog, wegen 70 ton per stuk en hebben een opslagcapaciteit van 900 m³. Het ponton Delphine, gesleept door een trekboot van het Zeebrugse Artes Depret, brengt deze titanen nu naar het Nederlandse  IJmuiden.

Geldof kon voor de bouw van de tanks rekenen op samenwerking met scheepsbouwer IDP in de Oostendse achterhaven. Een West-Vlaamse win win zeg maar. Het atelier van IDP ligt langs het kanaal Plassendale en is uiterst geschikt voor grote constructies. De rechtstreekse aansluiting van de werfkaai op het water maakte transport via het kanaal naar zee mogelijk. De opslagtanks werden in koolstofstaal gemaakt, spanningsvrij gegloeid, geschilderd, geïsoleerd en uitgebreid getest door Geldof. Dit betekent dat de tanks volledig afgewerkt bij de klant aangeleverd worden, wat risico’s en kosten gerelateerd aan sitewerk in grote mate vermijdt. Na een vlot vertrek uit Haven Oostende zijn ze de voorbije uren in IJmuiden aangekomen. Bij Tata Steel IJmuiden worden de tanks gebruikt voor de opslag van vloeibare teer.

Geldof is een toonaangevende Europese leverancier met een wereldwijde referenties voor opslagtanks en projecten voor de olie, petrochemie, biochemicaliën en andere vloeibare bulkgoederen. De familiale kmo werd in 1969 opgericht door Michel Geldof, en in 1996 trad de tweede generatie op het voorplan met dochter Petra. (KC)