Ex-judoka en gewezen olympisch kampioen Gella Vandecaveye is van geen kleintje vervaard. Ook in haar après loopbaan, toont ze zich als een dynamische onderneemster. Zopas keerde ze terug van een expeditie naar Alaska, die ze met een vijftal bevriende bedrijfsleiders heeft ondernomen. Het team ging er de gevolgen van de klimaatopwarming vaststellen, een bezorgdheid die Vandecaveye met het ‘Alaska Global Warming Project’ onder de aandacht van het brede publiek wil brengen.

“Het leek wel een reportage van National Geografic”, aldus Vandecaveye. “De expeditie was tweeledig. Enerzijds CEO’s en ondernemers uit hun comfortzone halen en op sleeptouw nemen. Tien dagen offline in de stilte en de imposante natuur werkt heilzaam. Terug naar de essentie, alles even loslaten en afstand nemen van de dagelijkse sleur en professionele ratrace zouden we meer moeten doen. Anderzijds de bewustwording van en confrontatie met de klimaatopwarming, gletsjers zien smelten, inkrimpen en afbrokkelen. De teamleden hadden veel steun aan elkaar, hebben heel veel variatie voorgeschoteld gekregen en sommigen hebben hun grenzen verlegd. De Knik River en Knik Gletsjer badend in de herfstkleuren is een wondermooie, spectaculaire omgeving. Het waren de ideale omstandigheden rond vriestemperaturen voor een bushtrekking, om gletsjers te exploreren vanop het water, te kamperen op het ijs, en de confrontatie met beren, wolven en elanden te vermijden.”

Gella Vandecaveye en de andere expeditieleden vatten de reis aan op 10 september. Onder de deelnemers Dell-manager Pascale Van Damme, Rik Vrancken van Apple-retailer Switch, Cindy Sanctorum van de Frituur De Bosrand (de “beste frituur van België”) en chocolademan Bob Busselen. De organisatie Climbing Managers onder leiding van expeditieleider Bjorn Vandewege heeft gedurende zes maanden de expeditieleden minutieus voorbereid met workshops bushcamping, glacier walking, shooting en rafting.