Gent-Wevelgem geniet een ongelooflijke internationale erkenning als wielermonument in de WorldTour. De impressionante erelijst dikte de laatste jaren verder aan met absolute toppers als John Degenkolb, Peter Sagan en Greg Van Avermaet. De koers is ook de ultieme metafoor voor het ondernemerschap: doorzetten, neus in de wind, nooit opgeven. 

De link met “In Flanders Fields”, wat de organisatoren van Gent-Wevelgem nu al enkele edities uitspelen, werkt aanstekelijk bij sportliefhebbers en ondernemers. Het echte karakter van deze wedstrijd gaat hand in hand met de regio die 100 jaar geleden in het oog van de storm lag door WO I. De prachtige streek met vele gedenktekens, monumenten en begraafplaatsen is nu het tafereel voor een sportieve strijd op het hoogste niveau.

Voor de koers zorgen de renners zelf, maar ook tientallen ondernemers uit de regio. Bij de voorstelling bij Wijnen De Clerck in Kortrijk gaven heel wat West-Vlaamse bedrijfsleiders present. Koers is soms de ultieme metafoor voor een bedrijf: afzien en toch met succes het podium halen. Gent-Wevelgem kan rekenen op een enorme steun én interesse vanwege de West-Vlaamse ondernemersgemeenschap en dat zal op de komende editie niet anders zijn. Op 25 maart eerstkomend worden 4.000 Vips verwacht op 8 verschillende locaties waaronder ook de ondertussen volprezen Businessformule “Club Saint Velo” aan de aankomst: topcatering en ambiance gegarandeerd, aldus de organisatoren. Gent-Wevelgem biedt overigens een bijzonder breed pakket van VIP-formules aan: van de meest democratische instapformule (Koerscafé aan 75 euro) tot het meest exclusieve pakket (2.500 euro voor 8 personen met privé VIP-bus).

De verantwoordelijkheid voor de organisatie lag sinds de jaren tachtig bij voorzitter Luc Gheysens en secretaris Bernard Langedock. Voor de komende editie (de tachtigste) wordt de fakkel van dit wielermonument doorgegeven aan de volgende generatie: Lode en Griet Langedock, Lieven Gheysens en Hans De Clercq met hun volwaardig team medewerkers.