Snelgroeier GeoDynamics blijft maar groeien

GeoDynamics_Stijn StragierHet Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics heeft een 25.000ste voertuig uitgerust met zijn track & trace-systeem. Het systeem laat toe om de locatie van een voertuig te bepalen en aan tijdsregistratie te doen van bouwvakkers en andere mobiele medewerkers. Het voorbije jaar installeerde GeoDynamics zijn track & trace-software in ruim 4.500 voertuigen. Klanten van GeoDynamics zijn onder meer facilitair dienstverlener ISS, de BAM Groep, Groep Verhelst, Viabuild en Willy Naessens Group. Alleen al bij BAM zijn 550 voertuigen uitgerust met track & trace.

In Europa rijden voertuigen van 2.400 bedrijven met GeoDynamics’ systeem aan boord. De installatie in een voertuig duurt een uurtje. Het leeuwendeel van de ondernemingen kiest voor een combinatie van track & trace met mobiele tijdsregistratie. Het systeem van GeoDynamics is geïntegreerd met quasi alle sociale secretariaten om de geregistreerde werkuren en de gereden kilometers geautomatiseerd te verwerken in de berekening van het loon en de mobiliteitsvergoeding. “Minder dan twaalf jaar na onze oprichting in mei 2004 is het een mijlpaal dat er 25.000 voertuigen rondrijden met ons systeem”, zegt medeoprichter en managing partner Stijn Stragier van GeoDynamics. “Bedrijven in verschillende branches gebruiken onze track & trace en mobiele tijdsregistratie voor een efficiënte planning, loonberekening, facturatie en nacalculatie. Klanten vinden de gegevens van de track & trace en mobiele tijdsregistratie belangrijk om hun bedrijf efficiënt te runnen.”

GeoDynamics werd in 2004 opgericht, telt 29 medewerkers en boekte laatst een omzet van 6,6 miljoen euro. GeoDynamics was in 2011 het hoogst gerangschikte Vlaamse bedrijf in de door Deloitte opgestelde lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux. Stijn Stragier en Peter Vermeersch, oprichters en eigenaars van GeoDynamics, zijn de managing partners van het bedrijf. (KC)