GeoDynamics gaat partnership aan met Bouwunie

Ondertekening partnership door Stijn Stragier en Hilde Masschelein

Bouwunie en het Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics zetten 2016 in met een nieuw partnerschap. Beide organisaties bundelen de krachten voor wat betreft IT-oplossingen voor de bouwsector zoals track and trace, tijdsregistratie, materiaalbeheer en fleet management. De vraag naar dergelijke systemen neemt toe in de bouwsector, waar elektronische aanwezigheidsregistratie, mobiele registratie van gepresteerde uren en digitaal beheer van materiaal belangrijker wordt. Deze digitale oplossingen zorgen onder meer voor een interessante tijdsbesparing op administratief vlak.

Het structurele en exclusieve partnerschap van GeoDynamics en Bouwunie is deze maand ingegaan. De samenwerking laat toe dat de leden van Bouwunie sneller en gemakkelijker toegang krijgen tot informatie. “De interesse voor en de vraag naar onze applicaties neemt sterk toe in de bouwsector”, zegt Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “De bouwsector is typisch een sector waar wordt gewerkt op meerdere werven tegelijkertijd. IT-toepassingen zorgen ervoor dat voor bouw-kmo’s de administratieve opvolging van projecten efficiënter verloopt via een correcte registratie.”

GeoDynamics, het bedrijf van Stijn Stragier, ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. De systemen van GeoDynamics worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf heeft 2.300 klanten, die samen 24.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen. GeoDynamics richt zich op de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark. Bouwunie is overtuigd van de meerwaarde van de IT-oplossingen voor de bouwsector van GeoDynamics. De samenwerking wordt door beide partijen beschouwd als een win-win. (KC)