De romance tussen de Franse steracteur Gerard Depardieu en de vlak aan West-Vlaanderen grenzende Waalse gemeente Néchin zal finaal van korte duur zijn geweest. Depardieu had beloofd er zwaar te investeren maar kiest nu voor een exit als ondernemer.   

De belofte was duidelijk: Depardieu zou er investeren in een soort luxe-hotel. Néchin is een deelgemeente van Estaimpuis en kon al heel wat Fransen lokken omwille van het fiscale voordeel. De fameuze ‘Villa White Cloud’ waar Depardieu zijn ding wilde doen, staat dezer dagen te koop geafficheerd. Dat meldt het Waalse Sudinfo. Daarmee komt ook een einde aan de romance tussen Depardieu en het Waalse dorpje in het grensgebied. Voor wie op zijn beurt interesse zou hebben voor het pand, deze bedenking: het betreft een monsterprijs.

Gerard Depardieu was de laatste jaren minder en minder te zien in zijn optrekje in Néchin, dat de wereldpers haalde met de komst van de zwaarwichtige en zwaarwegende steracteur. De lokale burgervader, de excentrieke maar ook aimabele Daniel Sinnesael toont zich erg ontgoocheld over de gang van zaken, maar staat uiteraard machteloos nu hij zijn ‘pot’ verliest aan beter oorden. Depardieu werd enkele jaren terug ingehaald als een echte volksheld.