De Ieperse bouwgroep Ghelamco van CEO Paul Gheysens is al zes maanden bezig aan een moeilijke zoektocht naar nieuwe bestuurders. Eind vorig jaar stapte de hoog aangeschreven manager Johnny Thys (ex-Bpost) op omdat hij naar eigen zeggen niet meteen zijn ding kon doen. Nu, zes maanden later, is er eindelijk een opvolger gevonden. Technologiespecialist Jürgen Ingels, ook van West-Vlaamse afkomst, wordt als nieuwe onafhankelijk bestuurder binnen gehaald.

Volgens Paul Gheysens moet er niet één maar drie nieuwe onafhankelijke bestuurders rond de tafel komen zitten. Alleen blijkt dat geen sinecure. Ghelamco heeft naam en faam gemaakt in de bouwwereld, al krijgt het in het nieuwe stadiondossier voor Brussel, flink de wind van voor. Velen denken dat het stadion er niet meer komt wegens te veel politieke, administratieve en juridische tegenwind.

Ghelamco wordt door Paul Gheysens zelf met vaste hand geleid. Volgens insiders zou dat kandidaat bestuurders ervan weerhouden om zich kandidaat te stellen en onafhankelijk mee te denken in het strategisch denkproces.