WAREGEM – Ghistelinck, de grootste en oudste Belgische Mercedes-Benz concessiehouder met activiteiten in België en Frankrijk, maakte zopas bekend dat zij haar truckactiviteiten heeft uitgebreid met de regio Doornik.

Het bedrijf, met hoofdzetel te Waregem en Mercedes-Benz sites te Kortrijk, Menen, Moeskroen, Harelbeke, Oudenaarde, Deinze, Lille (F) en Valenciennes (F) zal voortaan eveneens instaan voor de verkoop van Mercedes-Benz trucks in het gebied Tournai-Péruwelz-Bernissart-Ath. Ghistelinck zal voor de naverkoopactiviteiten in de regio Doornik samenwerken met de firma Eeckhout Poids-Lourds Service, die er een werkplaats en magazijn voor Mercedes-Benz trucks heeft gebouwd. Deze investering maakt vanaf nu als ‘erkend servicepunt’ officieel deel uit van het Mercedes-Benz servicenet van Group Ghistelinck. Met deze zet wordt de positie in de vrachtwagenmarkt aan weerszijden van de landsgrens met Frankrijk gevoelig versterkt. Er wordt gehoopt en gerekend op een jaarlijkse verkoop van 500 nieuwe vrachtwagens in 2018 en 650 eenheden in 2020.

“Naast onze gespecialiseerde werkplaatsen voor vrachtwagens in Waregem en Menen (LAR Zuid) was het noodzakelijk om voor de regio Doornik te kunnen samenwerken met een naverkoopspecialist zoals Eeckhout Poids-Lourds Service”, zegt Vincent Yserbyt, gedelegeerd bestuurder van Ghistelinck weten. “Deze plaatselijke specialist hebben wij nodig om het marktaandeel van nieuwe Mercedes-Benz trucks in die regio te verhogen.”

Bruno Eeckhout, zaakvoerder van Eeckhout Poids-Lourds Service, voegt hieraan toe: “Als werkplaatsfanaat in vrachtwagens ben ik blij dat een bedrijf zoals Ghistelinck de verkoop van nieuwe voertuigen in het Doornikse voor zijn rekening zal nemen. Dit biedt voor mij voldoende comfort om mijn investering te rentabiliseren, een perfecte win-win situatie. Door deze ideale tandem verkoop en naverkoop wordt één plus één drie.”