Gino Coorevits, gewezen advocaat in Kortrijk en nu al decennia lang pur sang investeerder, heeft de hand gelegd op het Herman Teirlinck huis in Beersel. Herman Teirlinck, die in 1967 overleed, was een bekend toneel- en romanschrijver. Na zijn dood werd zijn huis een museum, maar in 2013 ging dat museum dicht. De Vlaamse overheid zorgde voor de bescherming van het relatief kleine pand en de gemeente Beersel zette het huis te koop.

Coorevits, die afwisselend in De Panne en in Oostenrijk woont, mag zich nu de eigenaar noemen van het Herman Teirlinck-huis. Hij zou er, volgens officiële bronnen, 310.000 euro voor op tafel hebben gelegd, en er nog eens 240.000 euro bovenop leggen voor renovatiewerken. Het is de bedoeling dat het huis na de opknapbeurt in erfpacht wordt gegeven aan de vzw Het Huis van Herman Teirlinck die het huis wil heropenen als culturele plek.

Coorevits is 65 jaar en liet recent in de media weten dat hij een grote liefde heeft voor cultuur, en al zeker voor het geschreven woord. Hij wil zichzelf nochtans geen maecenas noemen. Hij maakte de voorbije decennia naam en faam als koper en verkoper van noodlijdende bedrijven waarmee hij een turn around realiseerde en een aardig kapitaal mee opbouwde.