Goed nieuws van startersfront

_DSC9472Unizo west-Vlaanderen pakt uit met positief nieuws van op het startersfront. Het aantal Vlaamse starters steeg tijdens de eerste negen maanden van dit jaar met 2,4 procent. Die stijgende trend zet zich ook in West-Vlaanderen door, zij het ook minder snel dan in de rest van Vlaanderen. De eerste drie kwartalen steeg het aantal starters in de provincie met 1,4 procent tot 6190. Dit is meteen het hoogste peil in vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van het informatiebureau Graydon in samenwerking met UNIZO.

Frederik Serruys, directeur van Unizo West-Vlaanderen is een gelukkig man en wijst gelijktijdig op het belang van starters: “Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie,” zegt Serruys. “Stromen er geen nieuwe ondernemers in, dan voelen we dat meteen in onze economie, onze welvaart en onze samenleving. Het aantal starters is bijgevolg een belangrijke parameter.”

Unizo probeert zelf het nieuwe ondernemerschap zoveel mogelijk te stimuleren. Dit gebeurt onder meer via de organisatie van Starter van het Jaar (in West-Vlaanderen gewonnen door het Harelbeekse Washcot, zie foto). Ook op maat gesneden infosessies moeten potentiële ondernemers over de streep trekken om de sprong naar het grote ondernemersavontuur te wagen. Op 8 december organiseert Unizo West-Vlaanderen in Kortrijk een roadshow onder de noemer “Ik word mijn eigen baas”. (KC)