Google organiseert eerste weekend voor start-ups in Oostende

startup-weekend-organizers-1Op 22, 23 en 24 april wordt op de campus van GreenBridge een eerste Startup Weekend georganiseerd. Startup Weekend is een wereldwijd initiatief van Google for Entrepreneurs die jongeren met ondernemingszin wil stimuleren om hun start-up idee te toetsen aan de realiteit. 54 uur lang wordt samengewerkt met andere deelnemers aan een businessplan onder leiding van coaches en mentors. In Gent, Luik en Brussel is Startup Weekend ondertussen een gevestigde waarde maar in West-Vlaanderen verzorgt GreenBridge voor het eerst de organisatie.

Het weekend verloopt als volgt. Op vrijdagavond kan iedereen die dit wil zijn of haar idee pitchen. De deelnemers bepalen zelf welke concepten ze zullen uitwerken en vormen teams rond de populairste initiatieven. Dus ook al heb je zelf geen idee, je kan ervaring opdoen en mee helpen bouwen aan de ideeën van anderen. Op zaterdag en zondag focussen de teams op hun businessplan, het valideren van de ideeën en het bouwen van een prototype. Ze worden hierin bijgestaan door een breed gamma aan coaches met verschillende expertises: ontwikkelaars, designers, marketeers, business modelling specialisten, financiële experts. Op zondagavond worden de prototypes voorgesteld aan een jury en krijgen ze meteen feedback. De winnaar mag zich aan een mooie prijzenpot verwachten.

Startup Weekend Oostende is een Engelstalig non-profit event dat financieel volledig ondersteund wordt door sponsors met een hart voor start-ups. Inschrijven kan voor een zacht prijsje. Eten, drinken, coaching en overnachten zijn inbegrepen. (KC)