Op het Salon du Chocolat, dat liep in Tour & Taxis, werden de winnaars bekend gemaakt van de Belgische editie van de International Chocolate Awards. Hoogtepunt van deze wedstrijd is de wereldfinale, dit najaar in Londen. Een flink aantal van de gelauwerde Belgische pralines komen opnieuw uit Knokke-Heist en zijn van de hand van topchocolatier David Maenhout (Chocolatier M).

Vier pralines van Chocolatier M wonnen goud: Gin-Tonic, de naam spreekt voor zich, Tokyo Dreams, op basis van yuzu en soja, Peanuts & Co, pindanootjes en caramel
en tenslotte Oriënt, caramel en sesam. Twee andere pralines van Chocolatier M behaalden zilver: Tingling Passion, passievrucht en pepers,
Louise, yoghurt en passie. Die laatste praline is de favoriet van de negenjarige dochter van de chocolatier. De nieuwe erkenning betekent dat bijna de helft van het praline-assortiment van Chocolatier M een medaille heeft gewonnen. David Maenhout kon moeilijk anders dan enthousiast zijn: “Voor ons is  deze erkenning een echte boost om op hetzelfde élan te blijven groeien in de toekomst“, aldus Maenhout.
Chocolatier M is sinds kort gevestigd in een gloednieuwe designshop in het centrum van Knokke, tussen de Lippenslaan en het Rubensplein.  Op de oude locatie werd het open atelier volledig vernieuwd en uitgebreid. Passanten kunnen vanop straat de chocolatiers live aan het werk zien. Na enkele maanden al blijkt dit een ware attractie voor Knokke.