GreenBridge brainstormt over offshore energieproductie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag komen liefst 120 bedrijfsleiders bijeen in Oostende voor een groots opgezet B2B-event. Op het menu : innovaties in de offshore energiesector. De bijeenkomst gaat door in het incubatiecentrum GreenBridge op de industriezone Plassendale. GreenBridge biedt infrastructuur en diensten aan voor jonge technologiebedrijven. Alle bedrijfsleiders zijn actief in de maritieme en/of de energiesector. De grote opkomst illustreert het geloof in de toekomst van de offshore energie sector, de windmolenparken voorop. Naast het versterken van het netwerk willen de deelnemers ook samen zoeken naar nieuwe toepassingen inzake offshore energieproductie.

België is een pionier op het vlak van offshore windenergie. Op dit ogenblik zijn reeds 3 windmolenparken actief en leveren 182 turbines elektriciteit. Tegen 2020 moet dit aantal verdriedubbelen. Heel wat lokale bedrijven kunnen hier een graantje van meepikken, zeker indien de expertise van verschillende ondernemingen gecombineerd wordt. Om deze samenwerkingen te stimuleren organiseren GreenBridge, Flanders’ Maritime Cluster, Flanders’ Cleantech Association en de Fabriek voor de Toekomst “Blue Energy” van de POM West-Vlaanderen het event “Supply and Demand event for Offshore Energy”.

Ter inleiding wordt een stand van zaken gegeven van de sector en wordt wat dieper ingegaan op de kansen voor de provincie West-Vlaanderen. Daarna wordt uitgebreid de tijd genomen om de 120 bedrijven met elkaar in contact te brengen via bedrijfspitches, 30 in totaal, en gerichte netwerking. Uniek is het feit dat naast grote gevestigde waarden uit de sector ook kleinere en nieuwere spelers de kans krijgen in beeld te komen. (KC)