OOSTENDE – Bij de Oostendse technologie incubator GreenBridge heeft Marianne Martens een punt gezet achter het CEO-schap. Ze wordt opgevolgd door Noémie Wouters, die tijdelijk deze functie zal opnemen in afwachting van een definitieve benoeming.

Noémie Wouters is een bekend gezicht bij GreenBridge. Ze maakte al enkele jaren deel uit van het dagelijks bestuur en kent dus het reilen en zeilen op de campus. De afscheid nemende Mariannne Martens begeleidde de groei bij GreenBridge sinds 2010. In een vorig leven was ze actief bij het Instituut voor Permanente Vorming (IVPV) van de Faculteiten Ingenieurs- en Bio-ingenieurswetenschappen waar ze de bedrijfswereld goed leerde kennen.   

In 2001 ondertekenden de Universiteit Gent een intentieovereenkomst om een tweede wetenschapspark op te richten in het hinterland van Oostende. Het ideaal gelegen wetenschapspark kreeg de naam GreenBridge mee en wilde een toekomstgericht ecologisch voorbeeldterrein zijn, waar R&D georiënteerde technologiebedrijven zich ten volle konden ontwikkelen. GreenBridge ziet een sleutelrol weggelegd voor innovatieve technologiebedrijven die toekomstgerichte energie oplossingen willen uitwerken. Door ondernemers samen te brengen, wil GreenBridge hen de kans geven om elkaar direct of indirect te versterken in hun successen. De voorbije jaren bleef de incubator maar groeien. Ook grote bedrijven zoals Siemens of Renson sloten samenwerkingsakkoorden af. Sinds 2016 wordt ook volop ingezet op de blue-port roeping van de haven van Oostende.