GreenBridge wil starters helpen met financiële expertise

GreenBridge_gebouw_klein

Deze week start het Oostendse incubatiecentrum GreenBridge met een nieuw initiatief. Bedoeling is jonge starters maximaal te begeleiden op financieel vlak. Voor veel jonge ondernemers zorgt de financiering rond krijgen van hun droom, nog voor heel wat vraagtekens. Met een permanente “expertisedesk” aan boord wil GreenBridge een bijdrage leveren. Concreet zal ING er een kantoortje bemannen. Philip Lefebre, regiodirecteur ING Oostende, geeft tekst en uitleg: “ING hecht veel belang aan ondernemerschap. De keuze voor een periodieke aanwezigheid van een ING innovation banker in GreenBridge werd snel gemaakt. GreenBridge is een broeihaard van en voor entrepreneurs en door de link met Universiteit Gent een voorloper in innovatieve technologieën. We willen dan ook graag gretig gebruik maken van de positieve ondernemersvibe die hier hangt. ”

ING zal elke donderdag startende ondernemingen in GreenBridge ontvangen om hun zaak een vliegende start te geven. Met advies van experts over verzekeringen, rekeningen en leningen op maat van starters. “Aanvullend delen wij ook graag ons netwerk en onze “go-to-market” kennis met de aanwezige start-ups,” zegt Lefebre. “Dit kan zeer handig zijn in hun zoektocht naar een partner, een referentieklant, of een relevant klankbord.”

GreenBridge is de technologie incubator van de UGent gevestigd in Oostende. GreenBridge wil een duurzame voedingsbodem zijn voor succesvol technologisch ondernemen. Daarom wil ze alle technologiebedrijven in de regio ondersteunen met diensten op maat en een aangename, stimulerende werkomgeving. (KC)