WAREGEM – CEO Philip Nichelson staat er zelf een beetje van te kijken, maar rond deze tijd blaast hij het vijftiende verjaardagskaarsje uit van zijn bedrijf. Greenhouse, actief in de sector van dienstencheques, kent al vijftien jaar alleen maar groei.

Greenhouse is goed voor bijna 3.500 medewerkers en 30.000 klanten verspreid over heel Vlaanderen. In 2003 begon het allemaal als een éémanszaak. Zo’n sprong voorwaarts, dat moet je verdienen toch? “En toch willen we in de eerste plaats een bedrijf zijn met zachte waarden”, aldus Philip Nichelson. “Zaken als respect voor elkaar en de bijhorende familiale sfeer zijn daarbij al altijd cruciaal geweest in mijn verhaal. Eigen medewerkers een warm nest gevoel geven, en respect opbrengen voor de klanten, dat is altijd het allerbelangrijkste in mijn optiek.”

Greenhouse was een pionier in de sector van de dienstencheques. Het systeem met dienstencheques wordt onder meer door minister Philippe Muyters het meest succesvolle banenplan ooit genoemd. Philip Nichelson heeft wel een idee hoe de sector zal evolueren. “Ik verwacht dat de kleine en middelgrote bedrijven die poetshulp aanbieden, op termijn zullen verdwijnen”, aldus de CEO van Greenhouse. “Dat komt omdat zowel klanten als medewerkers solvabele en stabiele bedrijven willen waar ze kunnen op rekenen. Wij zijn in elk geval klaar voor verdere groei. Willen we de grootste zijn? Niet per se. Veel belangrijker is de dagelijkse werkvreugde en de financiële gezondheid van ons bedrijf.”