HARELBEKE – De Group Lefevere, actief in hout en kunststof in België en Tsjechië, nam rond de jaarwisseling het Antwerpse Beveka over, een grote naam in de sector.  

Oak Fever, onderdeel van de Group Lefevere, is actief in België in import, verdeling en verwerking van  massief hout (Houtmagazijnen F. Lefevere nv) en decoratief plaatmateriaal (Triplaco nv). Beveka is met twee vestigingen in België actief als verdeler (Beveka Sales nv) en verwerker (Beveka Productions nv) van plaatmateriaal. De activiteiten worden integraal overgenomen samen met personeel, management en gebouwen. Er werd geen overnamebedrag bekend gemaakt. De transactie vindt plaats in een filosofie van continuïteit en met respect voor en trouw aan het DNA van beide bedrijven en hun respectievelijke netwerken, relaties en klanten.

De overname past in de strategie van Oak Fever nv om haar netwerk en dienstverlening binnen het decoratief plaatmateriaal verder  te versterken naar industrie, handel en projectmarkt in de Benelux en Duitse markt. De Group Lefevere wordt sinds jaar en dag kundig geleid door CEO Luc Billiet, die nu samen met zijn zoon Ludovic het management waarneemt.