Group Verbeke uit Sint-Eloois-Winkel (een belangrijke speler in België actief in de geotechniek en geothermie) heeft een strategisch partnership bezegeld met de Franse Groupe Geotec. Deze vorm van schaalvergroting moet het bedrijf meer kansen bieden naar de toekomst toe. Het Kortrijkse zaken- en advocatenkantoor K law, vertegenwoordigd door juristen Thomas De Clerck en Jim Bauwens, zorgde voor de bemiddeling en de juridische bezegeling. K law is gespecialiseerd in grensoverschrijdende materies.

Group Verbeke werd 44 jaar terug opgestart als een familiaal studiebureau en realiseert op heden een omzet van 9 miljoen euro met een 100-tal medewerkers. Sinds de oprichting is het bureau uitgegroeid tot de marktleider in België in (voornamelijk) twee domeinen: geotechnische en milieukundige studies enerzijds en geothermische oplossingen voor woningen, appartementen en grote utilitaire gebouwen anderzijds.

De Franse Groupe Geotec is het derde grootste geotechnisch studiebureau in Frankrijk. Met haar 450 medewerkers verspreid over 20 agentschappen in Frankrijk wordt een omzet van 50 miljoen euro gerealiseerd. Vanaf de conceptie en de constructie van geotechnisch materiaal tot en met het uitvoeren van complexe geotechnische studies heeft Groupe Geotec haar groei gericht op een totale integratie: ‘conceptie en integrale studies’. Daarbij wordt beroep gedaan op 140 ingenieurs, 90 werkplaatsen voor onderzoek en 5 laboratoria.

Dit partnership tussen beide familiale ondernemingen toont vooral de wil om op internationaal vlak door te gaan met een ambitieus programma. “Deze nieuwe stap is een stimulans voor alle medewerkers om te streven naar een nog meer professionele en kwalitatieve dienstverlening en belooft dan ook een verdere snelle groei te verzekeren”, heet het in een persmededeling. Voor Group Verbeke betekent het partnership alvast dat zij haar activiteiten op de Franse markt verder zal kunnen uitbouwen, en combineren met een klantgerichte service en projectmatige begeleiding. Group Verbeke blijft ook verder werken vanuit haar kantoren en bedrijfsgebouwen te Sint-Eloois-Winkel, en dit met het vertrouwde professionele team. “De hernieuwbare energie door middel van geothermie bevorderen en kenbaar maken is een dankbare uitdaging voor de toekomst”, aldus ingenieur Johan Vercruysse van het West-Vlaamse bedrijf. “Het is de bedoeling om onze klanten op termijn in staat te stellen hun eigen energieleverancier te worden.”