Brugge

Bruggeling Guido Dumarey heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe investering in Wallonië, in Frankrijk of in Duitsland. Hij wil er een fabriek bouwen die instaat voor hybride autotechnologie. Het dossier lijkt meest kans te hebben in de omgeving van Dour.   

Met zijn fabriek voor versnellingsbakken in Strasbourg, heeft Dumarey inmiddels zijn stempel al gezet in de autosector. Daar werken 1.250 werknemers die jaarlijks instaan voor 368.000 versnellingsbakken voor de autosector. Onder meer BMW gaat bij Dumarey langs voor de aanlevering. 

Dumarey verwacht dat de toekomst zal toebehoren aan de hybride wagens (verbrandingsmotor en elektro motor), eerder dan aan honderd procent elektrisch aangedreven wagens. Daarom mikt hij op een fabriek die aangepaste elektro motoren kan aanbieden. Hij heeft daar honderd miljoen euro voor veil, aldus de krant De Tijd. Om zijn plannen uit te voeren, mikt Dumarey op een terrein van minimaal 30 hectare. Het Waalse Dour is één van de mogelijkheden, maar er wordt ook over de grens gekeken, meer bepaald in Duitsland en in het door de Brugse ondernemer wel bekende Frankrijk. Het geplande dossier zou goed zijn voor 500 jobs.

Dumarey wil snel gaan en rekent, waar hij ook investeert, op subsidies van de betrokken overheid. Mogelijks deze maand komt er nog een beslissing.