Guy Piette nieuwe voorzitter van Euro 3

doc20150909Kortrijkzaan Guy Piette (57) is de nieuwste voorzitter van Euro 3, een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen de Kamers voor Handel en Nijverheid van West-Vlaanderen (Voka), van Wallonie Picarde (Wapi) en van Grand Lille. Hij volgt er Luc Vanoverschelde van de Moeskroense firma Vano op. Euro 3 is een overlegplatform voor alle economische dossiers met een grensoverschrijdend aspect, zoals grensarbeid, mobiliteit, onderwijs,infrastructuur, telecom, postverkeer, enzovoort. De bedoeling is altijd om voorstellen te formuleren aan de beleidsmakers en druk uit te oefenen om concrete zaken te realiseren. “De geschiedenis van Euro 3 leert dat we behoorlijk slagen in die opdracht,” aldus Piette.

Euro 3 wil vooral wegen op de dossiers van de Eurometropoool, het samenwerkingsverband tussen Rijsel, Kortrijk en Doornik dat op 28 januari 2008 het levenslicht zag. De Eurometropool wil de samenwerking tussen verschillenden regio’s (West-Vlaanderen, Wallonie Picarde en Nord Pas-de-Calais) aan beide kanten van de landgrens zoveel mogelijk bevorderen. Piette was de voorbije jaren namens Voka al van nabij betrokken bij deze grensoverschrijdende dialoog.

Guy Piette is al geruime tijd actief als bestuurder van Voka. Hij is ook eigenaar en CEO van zijn eigen verzekeringsonderneming PNP. Zijn mandaat bij Euro 3 loopt over drie jaar. Hij is de eerste Vlaamse voorzitter van het netwerk. Hij kreeg alle stemmen achter zijn naam. (KC)