G&V blijft nieuwe stations openen

Het Kuurne G&V Energy Group (Ghekiere & Verbeke) blijft aan de weg timmeren. Zopas heeft het in Menen alweer een nieuw station helpen openen, dit maal onder de banner van Esso. G&V heeft van Esso een licentie gekregen om tientallen stations uit te baten in naam van de Amerikaanse multinational. In de portfolio horen dus Esso-stations thuis, maar ook de eigen stations met het logo van G&V. Alles samen is dat goed voor een netwerk van ruim 170 verkooppunten in België, inclusief Wallonië en Brussel. De West-Vlaamse retailer heeft niet alleen een netwerk van benzinestations voor auto’s maar ook voor trucks en voor treinen.

Dit jaar kwamen er in West-Vlaanderen alleen al 7 nieuwe stations bij, telkens onder Esso-vlag: naast Menen, ook in Gullegem, Wevelgem, Ingelmunster, Menen, Meulebeke, Pittem en Brugge. Ook buiten West-Vlaanderen werd het netwerk uitgebreid en staan er voor dit jaar nog een handvol openingen gepland.

G&V Energy Group groeide uit van een kleine lokale verdeler in Kuurne (toen nog onder de naam Verbeke), tot de grootste onafhankelijke speler van België in de distributie van benzine- en olieproducten. Kuurne is altijd de thuisbasis gebleven. In 2011 zorgde de betreurde Lieven Ghekiere die vorig jaar overleed in een helikoptercrash in Roeselare, nog voor een stunt met de bouw van een strategisch depot in Roeselare (capaciteit 191 miljoen liter), vlak langs de autosnelweg Kortrijk-Brugge. Bij G&V werken er een kleine veertig mensen voltijds onder leiding van gedelegeerd bestuurder Xavier Dewulf (ex-Power, uit Wevelgem). Ook de ex-vrouw van Lieven Ghekiere, Anja Verbeke, helpt de zaak nog mee aansturen. (KC)      IMG_5525