OOSTENDE – De voorbije dagen meerden de cruiseschepen Ocean Majesty en Soleal ter hoogte van de cruiseterminal in Oostende aan. Met de komst van de eerste cruiseschepen dit jaar, opende Oostende het seizoen. Met weliswaar vrij beperkte ambities. 

Aan boord van de Soleal reisden 190 passagiers en 142 bemanningsleden mee. De Soleal kwam van Isle of Wight (UK) en koos na een kort verblijf in de Koningin der Badsteden opnieuw voor de volle zee. Tijdens het druk bijgewoonde festival Oostende voor Anker, liep ook de Ocean Majesty binnen in Oostende. Dit was het eerste cruiseschip van het seizoen. Het kwam uit Cherbourg en voer daarna richting Kiel Kanaal. 

Oostende is maar een klein broertje in het aantrekken van cruiseschepen. Wat dat betreft doet Zeebrugge het een stuk beter. Dit jaar zal Haven Oostende naar verwachting slechts een twintigtal cruiseschepen voor anker zien gaan. Toch leeft de ambitie om ook in de markt van de cruiseschepen een graantje mee te pikken. Die ambitie ook waar maken is echter geen gemakkelijke opdracht. Zeebrugge heeft het voordeel dat het de toeristische troef Brugge beter kan uitspelen.