Een haven heeft de plicht om steeds opnieuw te denken aan vernieuwing, om zijn klanten te behouden. De haven van Zeebrugge doet dat met een gloednieuw initiatief. Zopas werd een zogenaamde intermodale routeplanner gelanceerd. De Zeebrugse haven lanceert samen met ontwikkelaar Ecorys een nieuwe online tool die havengebruikers toegang geeft tot het complete intermodale aanbod met zowel directe als indirecte verbindingen.

Port of Zeebrugge is de vijfde zeehaven in Europa die gebruik maakt van het door Ecorys ontwikkelde “Intermodal Links”, de eerste onafhankelijke, online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor container- en ferry-/RoRo-vervoer tussen meer dan 1.000 terminals in 50 landen. De planner bepaalt de optimale route uit ongeveer 16.000 directe terminalverbindingen die worden aangeboden door 150 intermodale spoorverleners (spoor, binnenvaart en short sea), inclusief transporttijden en frequenties van verbindingen.

De zeehaven van Brugge is een druk logistiek platform waar import- en exportladingen elkaar constant kruisen. Om die vlotte goederenstromen te garanderen worden de verbindingen voortdurend geoptimaliseerd. Via de intermodale routeplanner krijgen havengebruikers vanaf nu een onmiddellijk overzicht van de dienstregelingen van spoor, binnenvaart en short sea operators in Europa en een selectie van de beste intermodale verbindingen tussen twee locaties.

De intermodale routeplanner is terug te vinden op https://intermodal.portofzeebrugge.be