ROESELARE – Politicus en Jabbekenaar Hendrik Bogaert (CD&V) wordt aandeelhouder en bestuurder bij rekruteringsbedrijf vind! van Nathalie Christiaens die de zaak in 1995 opstartte en leidt als CEO. Bogaert en Christiaens  krijgen nu elk de helft van de aandelen in handen. Christiaens zelf drijft haar aandelenpakket op van 45 naar 50 procent.  

vind! is een nichespeler in de rekruteringsmarkt. Het richt zich unilateraal op de (moeilijk te vinden) technische profielen. In de visie van Nathalie Christiaens gaat moeilijk ook, en ze wist de voorbije jaren een prima parcours af te leggen met vind! dat goed is voor bijna 20 miljoen euro omzet en 1,8 miljoen euro netto resultaat.

Uit een bijdrage in het Belgisch Staatsblad, bevestigd door het magazine ‘West-Vlaanderen werkt’, blijkt nu dat Nathalie Christiaens op het niveau van het aandeelhouderschap samen in zee gaat met Hendrik Bogaert. Een informele ontmoeting tijdens een Voka-netwerk-event, wakkerde de interesse aan. “Het klikte meteen tussen ons”, zegt Christiaens aan West-Vlaanderen werkt.

Hendrik Bogaert komt bij vind! de plaats innemen van een aantal passieve aandeelhouders. Hij wil als bestuurder een meer actieve rol spelen. Bogaert heeft wel wat ervaring in het ondernemersleven. Eerst met het eigen familiebedrijf (Bogaert Sigars) dat hij destijds verkocht aan de Zweedse groep Swedish Match, die het bedrijf binnen de kortste keren sloot. In 2010 begon Bogaert met een nieuw initiatief met Eden Chocolates, dat opereerde vanuit Jabbeke en het Chinese Suzhou. Maar ook dat werd geen succes.

Bij vind!, dat kantoren heeft in West-Vlaanderen en één in Gent, werken om en bij de 50 mensen.