Hendrik Dierendonck blijft uitbreiden

dierendonckDe beroemde West-Vlaamse topslager Hendrik Dierendonck uit Sint-Idesbald, zit niet stil. Na Sint-Idesbald en Nieuwpoort, opent hij nu ook een zaak in de Sint-Katelijnestraat in de hoofdstad Brussel. Daar neemt hij de plaats in van de vroegere slagerij Jack O’Shea. De West-Vlaamse slager heeft een hele reputatie verworven met zijn meer dan uitmuntend vlees.

In Brussel is het de bedoeling een soort van volkse slagerij te openen, maar dan wel op professionele basis. “Warm en toegankelijk voor iedereen en voor de hele buurt,” aldus Dierendonck in een recent interview. “Verwacht dus geen coppa uit Italië of pur porc uit Frankrijk. Maar wél de zelfgemaakte gedroogde spiering, droge worsten en bloedpensen.”

In de opstartperiode wil Hendrik Dierendonck zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn in zijn Brusselse slagerij. Een kwestie van zijn businessmodel en de kwaliteit van zijn aanbod en zijn diensten te bewaken. De West-Vlaamse keurslager komt in Brussel niet onbeslagen op het terrein want hij belevert er al een handvol restaurants. Dat doet hij ook in Parijs of in Zuid-Frankrijk. “De afstand van de kust naar Brussel is dus lang niet onoverbrugbaar,” aldus Hendrik Dierendonck. Hoeveel hij investeert in de nieuwe zaak is niet bekend. (KC)