Henri Valcke tekent voor sportstunt in Finland

IMG_3616Ondernemers hebben vaak een niet te blussen passie voor sport. Hun drive is, net zoals bij het ondernemerschap zelf, grenzen verleggen. Meer dan honderd marathons lopen, een Iron Man aan temperaturen van meer dan dertig graden, of drie maal de Mont Ventoux op met de fiets. Niets is hen te veel. De Wevelgemse ondernemer Henri Valcke, de CEO van Group Valcke, zorgde nu op zijn beurt voor een sportieve megastunt. In het Finse Rovaniemi nam hij voor het tweede jaar op rij deel aan een trektocht door de Scandinavische diepsneeuw, en dat aan temperaturen die ver onder nul lagen. De deelnemers aan de race zijn helemaal op zichzelf aangewezen en trekken zelf een slede achter zich mee. Gezien het winter is, wordt er in het Finse hoge Noorden meer in het donker gelopen en gewandeld dan bij daglicht.

De duurloop trekt een beperkt aantal deelnemers aan van over de hele wereld. Henri Valcke was er één van. Bedoeling is, naargelang de inschrijving, om in een beperkte tijd 150 of 300 kilometer af te leggen. Vorig jaar bracht Henri Valcke de 150 kilometer tot een goed einde. Dit jaar wilde hij voor het dubbele gaan, maar op één na, moesten alle deelnemers de strijd vervroegd staken door de te barre omstandigheden. Niettemin overbrugde hij ook dit maal 150 kilometer in bijzonder zware omstandigheden, en dat alleen al kan gelden als een stunt van formaat. Via What’s App kreeg hij veel steun van het thuisfront.

De Group Valcke is zelf actief in de sportwereld, enerzijds via bowling en anderzijds als invoerder van fitnessmateriaal. “Door zelf ook aan sport te doen, wil ik het goede voorbeeld tonen en bewijzen dat ik een doorzetter ben,” aldus Henri Valcke. (KC)