Het Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens in Kruishoutem, pal op de provinciegrens tussen West- en Oost-Vlaanderen, mag zich opnieuw bij de 50 beste restaurants ter wereld rekenen. The World’s 50 Best Restaurants is een prestigieuze en invloedrijke ranglijst opgemaakt door een jury van 1.000 leden wereldwijd en bekendgemaakt in het Australische Melbourne. Het driesterrenrestaurant stond in 2016 op een 53ste plaats als eerste Belgische restaurant. De beste prestatie dateert van 2007 toen het restaurant van Peter Goossens op plaats 14 prijkte. “Het is telkens weer een grote eer om op deze lijst te staan tussen andere grote chefs”, zegt Peter Goossens. “Onze terugkeer in de top 50 bewijst dat we in Kruishoutem een internationaal niveau halen en tot de elite gerekend mogen worden. We gaan zo voortdoen met heel onze equipe, zonder wie we dit niet zouden bereiken.”

Het Hof van Cleve wordt vaak bezocht door West-Vlaamse topondernemers. Deze week kreeg Goossens nog ander heuglijk nieuws op zijn bord. De gemeente Kruishoutem keurde met name een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan goed, wat Peter Goossens eindelijk toelaat om zijn driesterrenrestaurant uit te breiden. Dat lag moeilijk, omdat het Hof van Cleve is gevestigd in agrarisch waardevol gebied.

Vorige maand behaalde het team van Peter Goossens ook al de 15de plaats in de nieuwe ranking van Opinionated About Dining met de 200 beste klassieke restaurants van Europa. Het Amerikaanse restaurant Eleven Madison Park in New York heeft de eerste plaats van de World’s 50 best restaurants weggekaapt. De “West-Vlaamse” restaurants Hertog Jan van Gert De Mangeleer en The Jane van Sergio Herman eindigden respectievelijke op een 61ste en 74ste plaats.