De Kortrijkse vermogHemelaere Johanensbeheerder Horatius, een grote zij het ook discrete naam in de sector, pakt uit met schitterende beleggingsresultaten. CEO Johan Hemelaere, gepokt en gemazeld in het vak,  is actief vanuit Kortrijk. In 2015 bood Horatius aan zijn meestappende vennoten een beleggingsportfolio aan met een netto rendement van 9,07 procent per jaar, een prestatie om u tegen te zeggen. “Value investering is ons credo,” zegt Hemelaere. Horatius mikt op een kapitaalkrachtig publiek. Instappen kan vanaf 1 miljoen euro.

Horatius startte zijn activiteiten enkele jaren terug. Sedert de start op 1 april 2013, steeg de waarde van het aandeel netto en gecumuleerd met 27,22 procent. “Gezien de moeilijke conjuncturele context gedurende de voorbije drie jaar zijn we best tevreden over deze aangroei,” aldus Johan Hemelaere. “De portefeuillestrategie staat op punt, de aandelen in de portefeuille beschikken nog over een mooi opwaarts potentieel en onze wachtlijst met bedrijven die in aanmerking komen om te worden opgenomen in de portefeuille is bijgewerkt en wordt continu verder opgevolgd. Vanuit deze uitgangspositie maken wij ons sterk om ook de volgende drie jaar minstens even goed te presteren drie jaar terug.”

De Horatius portefeuille is veelzijdig samengesteld, een ideale vorm ook van risicospreiding. Gouden munten, cash, mijn- en grondstofondernemingen, royalty ondernemingen, value ondernemingen en “jonge tijgers” maken de korf rond. Het West-Vlaamse Picanol wordt beschouwd als een steraandeel. (KC)