“Jérôme Caille heeft House of HR de afgelopen 3,5 jaar aangestuurd en was samen met zijn team verantwoordelijk voor de snelle groei en de bijzonder goede resultaten. We zijn hem daar erg erkentelijk voor. Jérôme wil nu meer tijd besteden aan zijn familie en dat respecteren we.” Met die uitspraak van Conny Vandendriessche, mede-oprichter van Accent en House of HR, neemt de dienstengroep afscheid van zijn Franse voorman.

Jérôme Caille wordt opgevolgd door Rika Coppens die al sinds een jaar onafhankelijk bestuurder was bij House of HR. “Rika heeft niet alleen de juiste achtergrond en ervaring, maar we zijn ervan overtuigd dat ze ook de geschikte persoonlijkheid heeft voor deze complexe functie” zegt Conny. “Ze kent het bedrijf ondertussen en combineert uitgebreide commerciële management ervaring met een diepgaande financiële kennis. Zeer belangrijk gezien de sterke groeiambities van de groep.”

Tot voor kort was Rika Coppens actief als CEO van EFR Group BV. EFR Group opereert 1.100 tankstations en winkels/restaurants in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg en realiseert een omzet van ongeveer 4 miljard euro met een team van om en bij de 2500 werknemers. Rika Coppens studeerde in 1996 af als handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze startte haar carrière bij PWC waar ze werkte als bedrijfsrevisor. Vervolgens werd ze CFO van Bureau van Dijk Computer Services NV in 2002 en van Zenitel NV in 2005, beiden genoteerd op EuroNext. Ze werd deel van de Raad van Bestuur en voorzitter van het audit comité van House of HR in mei 2016.

Coppens is opgetogen over haar benoeming. “Het voorbije jaar heb ik als lid van de Raad van Bestuur het ondernemerschap van House of HR erg leren waarderen”, zegt ze. “Het is dankzij dit ondernemerschap dat het bedrijf zo sterk is gegroeid. Ik voel me dan ook vereerd om deel te kunnen uitmaken van dit zeer gemotiveerde team en hoop dat we samen verder kunnen groeien, onder meer door te blijven bouwen aan de digitale strategie.”

House of HR is actief in staffing, consulting en recruitment. Met zijn 11 merken en meer dan 500 kantoren, verspreid over 10 landen, realiseerde het in 2016 een geconsolideerde omzet van 1,2 miljard euro. Accent, Covebo, TimePartner en Zaquensis zijn actief in de uitzendsector. Abylsen , Aero, IBB, Continu en tec leveren engineering consultancy diensten. Logi-Technic zorgt voor technische outsourcing en Vialegis is gespecialiseerd in werving, selectie en interim management van juristen. Nacixap, de Franse private equity Group, heeft 70 procent van de aandelen in handen.